PRZEPISY

Zdrowy deser z kaszy jaglanej i awokado – wpis gościnny

18 maja 2018

O autorce przepisu:

Moja Mama. Gospodyni z ponad 30 letnim doświadczeniem. Lubi eksperymentować, od kilku lat interesuje się tematyką zdrowego odżywiania. Kupiła awokado i stworzyła dla niego przepis :). 

Nie jestem fanką awokado i zawsze szukam przepisów, w których można go przemycić tak, aby smak awokado nie był dominujący. Ten przepis właśnie taki jest, dlatego zachęcam do jego wypróbowania!

Składniki:

  • awokado – 2 sztuki
  • 1 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 kawałki gorzkiej czekolady
  • 3 łyżeczki ksylitolu lub 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki ciemnego, nierozpuszczalnego kakao
  • 5 łyżek mleka

Ugotuj kaszę jaglaną, odmierz 1 szklankę, ostudź. Do blendera wrzuć wszystkie składniki. Blenduj na gładką masę. Przełóż do pojemników, udekoruj owocami i listkami mięty. Deser najlepiej smakuje schłodzony.

 

 

Jeśli chcesz żebym zamieściła Twój przepis napisz do mnie! 🙂

You Might Also Like