PRZEPISY

Sałatka z gotowanych warzyw z kaszą jaglaną

16 kwietnia 2018

Co zrobić z warzywami, które pozostają po gotowaniu bulionu? Zrób z nich sałatkę, którą wymyśliłam wczoraj! 🙂

 

Składniki:

  • ugotowana włoszczyzna z bulionu
  • ugotowana kasza jaglana – 1 szklanka
  • puszka białej fasoli
  • słoik wiórków z selera naciowego
  • 6-8 ogórków kiszonych
  • 6 jajek na twardo
  • 2 jabłka
  • pieprz
  • sól
  • majonez

 

Włoszczyznę, ogórki, jabłka obierz w kostkę, jajka. Fasolę opłucz i przecedź na sitku. Selera opłucz na sitku i wyciśnij w dłoniach. Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem. 

Smacznego 🙂

You Might Also Like