PRZEPISY

Daktyle nadziewane masłem orzechowym

28 marca 2018

Prościej się chyba nie da! Daktyle nadziewane masłem orzechowym własnej roboty to świetny pomysł na zdrową wersję słodyczy. Oblane gorzką czekoladą. Palce lizać! 

Składniki:

  • słone masło orzechowe – link do przepisu klik

  • daktyle bez pestek

  • gorzka czekolada

Daktyle przepołowić, usunąć pestki jeśli są. Nadziać daktyle masłem orzechowym, odłożyć. Roztopić gorzką czekoladę w kąpieli wodnej, zanurzyć daktyle w gorzkiej czekoladzie. Włożyć do zamrażarki i zostawić do zastygnięcia.

Ja uwielbiam takie prosto z zamrażarki, pychota, spróbuj :).

 

To bardzo prosta i pyszna przekąska. Zasmakowała nawet moim ciociom 60 + :).
Wypróbuj koniecznie!

You Might Also Like